Excite

Tabletverkoop valt tegen

Bijna elke grote fabrikant gokt op de tabletmarkt. Natuurlijk heeft Apple de zeer succesvolle iPad, maar ook concurrenten als Sony, HTC en Acer hebben allemaal één of meer tablets uitgebracht of in de planning staan. Hoewel tablets worden gezien als de ‘next best thing’, blijkt de verkoop van tablets behoorlijk tegen te vallen.

Dat valt te lezen in een rapport van onderzoeksbureau IDC. De dalende verkoop van gadgets en de vooraankondiging van de iPad 2 heeft de tabletmarkt geen goed gedaan. In het eerste kwartaal werden er 7,2 miljoen tablets verkocht, 28 procent minder dan verwacht.

Overigens worden er in het eerste kwartaal over het algemeen minder gadgets verkocht dan in de rest van het jaar. Juist aan het einde van het jaar, tijdens de feestdagen, gaan er veel telefoons, computers en andere gadgets over de toonbank.

Ook werd de iPad 2 begin maart aangekondigd, hoewel die pas vanaf mei in zeer beperkte mate beschikbaar was. Toch besloten veel consumenten om de komst van het apparaat af te wachten.

Toch zijn fabrikanten zoals Apple positief. Het bedrijf uit Cupertino verwacht namelijk in het tweede kwartaal meer dan 7 miljoen iPads te verkopen. Volgens IDC zouden er in heel 2011 zo’n 53,5 miljoen tablets gesleten worden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020