Excite

Te weinig Facebook-vrienden? Koop ze!

Een Facebook-profiel, een Twitter-account of je eigen Hyves-pagina, het hoort er allemaal een beetje bij tegenwoordig. Want ondanks protesten en gesputter van koningin Beatrix, is online een groot sociaal gebeuren ontstaan. Maar net zoals in het echte leven zijn er mensen die wel een profiel hebben, maar nauwelijks vrienden. En dat zuigt. Maar gelukkig heeft Leon Hill daar uSocial voor bedacht.

Het Australische bedrijfje uSocial van de 24-jarige Hill biedt Twitter en Facebook vrienden te koop aan. Voor zo'n 150 euro kun je 1.000 Facebook-vrienden of Twitter-volgers aanschaffen. Dan ziet je vriendenlijst er gelijk een stuk vrolijker uit. Is natuurlijk beter. Maar niet de bedoeling van sociale netwerksites. Critici noemen het commercieel verkopen van accounts een teloorgang van het betrouwbare karakter van de sociale netwerksites. Juist.

Leon Hill verdedigt zich door te beweren dat hij een nuttige dienst aanbiedt via uSocial. Mensen kunnen zich eenzaam voelen en aan de vriendenlijst kan worden afgelezen hoe populair iemand is. uSocial biedt de mogelijkheid om je minder eenzaam te voelen. Uiteraard zijn de advocaten van Facebook inmiddels wel bezig uit te zoeken hoe ze het bedrijfje kunnen verbieden.

Afbeelding: Flickr, boite-en-valise

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020