Excite

Wie is er niet groot geworden met teletubbies filmpjes in nederlands

Van kleins af aan

Toen mijn kinderen zich net konden optrekken aan de rand van de box, had je al de teletubbies filmpjes in het Nederlands op de televisie. Schaterend van de lach stonden ze te kijken naar de vrolijke kleuren van Tinky Winky, Dipsy, Laalaa en Po. Het Oh Oh werkte aanstekelijk op de lachspieren. Simpele Nederlandse woordjes worden afgewisseld met vrolijke keelklanken.

Eigen wereld

De teletubbies leven in een eigen landschap met veel groen en vrolijke bloemen en langshuppelende konijnen. Hun huis bestaat uit een heuvel en onder de grond leven ze met de rondrijdende stofzuiger Noo Noo en een vrolijke machine die zowel muziek kan maken als de welbekende tubbietoast kan maken.

Televisie

Op de buiken van de teletubbies is een televisie waar filmpjes op te zien zijn van kinderen uit verschillende delen van de wereld. Zo kunnen de kinderen al vroeg kennis maken met kinderen uit verschillende landen en hun gewoonten.

Internet

Ook op het internet kunnen de jonge kinderen interactief met de teletubbies bezig zijn. Spelletjes, puzzels, filmpjes, kleuren en andere activiteiten welke allemaal met de teletubbies gedaan kunnen worden.

Herhaling

Het programma speelt slim in op de vrolijkheid van de peuters. Felle en heldere kleuren spreken de peuter erg aan. Door regelmatig onderwerpen te herhalen zoals het opkomen van de douchekop (hiermee begint het programma), wordt een het duidelijk voor de kleuter wat er gaat gebeuren. Kleuren en woorden zullen snel herkend en herhaald worden.

Knuffelen

Elke teletubbie heeft een eigen karakter, maar alle teletubbies houden erg van elkaar en knuffelen erg graag. Het signaal dat hiermee gegeven wordt is dat het niet erg is om anders te zijn en andere dingen te willen.

Kortom - het is een vrolijk en plezierig programma voor de allerkleinste onder ons. Het is dan ook zeker aan te raden om samen met de peuters naar de teletubbies filmpjes te kijken.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020