Excite

Televisieomroepen maken Songfestival-app

De TROS heeft in samenwerking met Europese televisieomroepen een Eurovisie Songfestival app gemaakt voor de iPhone. De app komt in verschillende talen en blikt vooruit op de liveshows. Je kunt informatie lezen over de artiesten en de 39 nummers kopen waarmee de landen elkaar gaan aftroeven. Ook is er een nieuwsoverzicht met berichten over de deelnemers en liedjes.

Songteksten

De app wordt pas echt interessant tijdens de halve finales van het Eurovisie Songfestival op 14 en 16 mei, en de finale op 18 mei. Tijdens de shows kun je meezingen met songteksten, stemmen op de nummers en resultaten terug bekijken op de Songfestival app.

Eurovisie-fans

De Eurovisie Songfestival app is gemakkelijk is gebruik en heeft een vrolijke uitstraling. Het lettertype is wat klein op de iPhone en daarmee voor sommigen wat lastig te lezen. Voor de Eurovisie-fans is het jammer dat de nieuwsberichten in de app in het Engels zijn. De rest van de app is namelijk wel Nederlands. De Eurovisie Songfestival app is gratis te downloaden via de website van het Eurovisie Songfestival.

Bekijk in deze video hoe de Eurovisie Songfestival app werkt.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020