Excite

Terug in de tijd met de Sims Middeleeuwen

Het idee voor de Sims Middeleeuwen kwam niet alleen van de ontwikkelaars zelf, ook fans wilden al langer terug naar de middeleeuwen. Vanaf 25 maart is die kans er eindelijk. Dan komt de nieuwe game van de Sims uit. De Sims Middeleeuwen is gebaseerd op de Sims 3, maar staat er los van zodat je het spel ook kunt spelen als je de Sims 3 zelf niet hebt.

Voor de Sims Middeleeuwen zijn de technieken van de Sims 3 gebruikt. Zo is er aan het gedeelte waarin je je Sim creëert niets veranderd en ook het uitgebreide systeem met allerlei verschillende voorwerpen is overgenomen van de Sims 3. Je Sim heeft ook in de middeleeuwen een eigen wil en kan relaties aangaan met anderen. Verder is Sims 3 compleet anders.

Als je het spel begint, kun je een koninkrijk kiezen en daarbij kies je ook een ambitie voor je koninkrijk. Zo kun je een goed verdedigde vesting van je koninkrijk maken of juist een handelsplaats. Maar je kunt er ook voor kiezen om de vloer aan te vegen met al je vijanden. Als je een ambitie hebt gekozen voor je koninkrijk, wordt het ook tijd om een held te kiezen. Bij elk speciaal gebouw hoort een held. Dat kan een tovenaar zijn of een koning, maar ook gewoon een simpele bard of smid.

Een ander nieuw element in de Sims Middeleeuwen is dat je je held een queeste meegeeft. Je kunt het een beetje vergelijken met de levensloopwensen die je Sim in de Sims 3 had. Voor de grotere queesten moet je zelfs je Sims met elkaar laten samenwerken. Saai zullen deze queesten niet worden, want het hangt allemaal af van de vaardigheden en eigenschappen van je Sim. Zo kun je keer op keer de middeleeuwen beleven.

Afbeelding: Flickr, gebruiker josh james

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020