Excite

The Smoking Jacket: Playboy lanceert SFW website

Playboy heeft behoorlijk te lijden onder de komst van internet. Tegenwoordig zijn naaktfoto’s gemakkelijk te vinden, daarvoor hoeft het bekende tijdschrift niet meer gekocht te worden. Om toch mensen aan zich te binden, komt het geesteskindje van Hugh Hefner met een speciale website die ook op het werk te bekijken is: The Smoking Jacket.

Op deze website zullen helemaal geen naaktfoto’s te zien zijn, waardoor hij ook prima op het werk te bekijken is. De website zal vooral bestaan uit korte berichten, die weer verwijzen naar andere websites. Volgens Hefner moet het een succes worden, want – uiteraard na de Playboy-mansion – het wordt dé plek om lekker rond te hangen. Uiteraard blijft de gewone Playboy-website ook gewoon bestaan. Die weet maandelijks nog zo’n zes miljoen bezoekers te trekken.

Hefner is nauw betrokken geweest bij het opzetten van de website, die vernoemd is naar zijn favoriete kledingstukken. Hoewel de website nog maar net online is, weet hij al aardig wat bezoekers te trekken. Gezien het aantal reacties op de verschillende artikelen, zijn dit bovendien mogelijke actieve gebruikers. Hoe het gebruik van de website zich verder ontwikkelt, blijft nog even afwachten.

Het is niet vreemd dat Playboy zoekt naar nieuwe manieren om het publiek te bereiken. In het eerste kwartaal van 2010 werd al een verlies van ongeveer een miljoen dollar geleden. Daarnaast wordt er jaarlijks al even verlies geleden.

Afbeelding: Flickr account cliff1066™

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020