Excite

Zelf een thuisbioscoop maken

Heb je volop de ruimte en is geld geen gebrek, dan kun je eenvoudig een echte thuisbioscoop maken. Zo kun je de film laten projecteren op de muur of een groot doek door middel van een beamer. Een goede beamer kun je gewoon in een elektronicazaak kopen. Daar kun je ook goede speakers of subwoofers kopen. Maar je kunt ook kiezen voor een gewoon home cinemaset. In grote elektronicazaken staan vaak opstellingen van home cinema sets, waar je ook het geluid al kunt uitproberen.

Heb je alle elektronische en technische snufjes die je nodig hebt om voor je thuisbioscoop? Dan wordt het tijd om aan de inrichting te denken. Om echt de sfeer van een bioscoop thuis te creëren, is het natuurlijk mooi om echte bioscoopstoelen aan te schaffen. Dat kan via de website bioscoopstoelen.nl. Je hebt daar volop keus uit verschillende stoelen. Rode of blauwe stoelen, stoelen met een klapzitting en stoelen met cuphouders.

Wel hangt er aan deze bioscoopstoelen uiteraard een prijskaartje. De goedkoopste stoel is 220 euro. Ook moet je er goed over nadenken hoeveel stoelen je wilt, in welke opstelling en hoe je ze wilt monteren. Bioscoopstoelen moet je namelijk aan de ondergrond vast maken, omdat ze niet van zichzelf kunnen staan. Maar als je de ruimte en mogelijkheden hebt, maak je zo wel een echte thuisbioscoop.

Heb je zoveel ruimte niet en wil je toch een thuisbioscoop maken? Met gewone middelen kun je ook een heel eind kopen. Een groot plasmascherm of lcd-tv geeft ook al de benadering van een thuisbioscoop. Een Full HD-tv in combinatie met een blu-ray speler geeft het scherpste beeld. Voor het mooiste geluid kun je een home cinema set aanschaffen. De goedkoopste home cinemasets bestaan vaak uit vijf speakers. Maar het is ook mogelijk om een homecinemaset met twee speakers te kopen. Je houdt dan meer ruimte in je huiskamer over en je hebt geen last van alle kabels van de speakers.

Een andere mogelijkheid als je niet veel ruimte of geld hebt voor een echte thuisbioscoop, is een soundbar. In deze langwerpige speaker, die je onder de tv moet plaatsen, zitten meerdere speakers die voor het geluid moeten zorgen. Je krijgt hierbij niet het echte bioscoopeffect, maar een soundbar kan dit wel simuleren. Een thuisbioscoop maken hoeft dus niet zo heel duur en ingewikkeld te zijn.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018