Excite

Tim Cook van Apple: 'Ik ben homo en trots daarop!'

  • © Getty Images
Tim Cook, de CEO van Apple, komt er voor het eerst openlijk voor uit dat hij homoseksueel is. In een essay voor Bloomberg Businessweek geeft hij aan: "Hoewel ik mijn seksualiteit nog nooit ontkend heb, heb ik deze ook nog nooit publiekelijk erkend, tot nu. Dus laat ik er duidelijk over zijn: ik ben er trots op homoseksueel te zijn en beschouw dit als één van de grootste geschenken die God me gegeven heeft."

De 'coming out' van Cook komt voor de meeste mensen uit de lucht vallen. Overigens geldt dat ook voor Cook zelf: hij geeft aan dat hij er al even over nadacht, maar dat het geen reactie ergens op is, dat er geen gebeurtenis is die hem geïnspireerd heeft tot het doen van deze mededeling. Wel heeft hij zei hij dat hij elke dag op kantoor komt en daar een foto van Martin Luther King en John F. Kennedy ziet hangen. Sommige dagen ziet hij die foto's als inspiratie, andere dagen als uitdagingen.

Martin Luther King vraagt in een beroemde uitspraak naar wat je voor anderen kunt doen en Cook heeft dat idee aangegrepen om zijn 'coming out' te doen. Hij heeft hier veel over nagedacht: zijn invloed kan ook veel positiefs doen, maar tegelijkertijd is Cook altijd erg op zichzelf geweest. Zijn privéleven, op welke manier dan ook, heeft hij altijd voor zichzelf gehouden.

Uiteindelijk besloot hij toch om zijn invloed te gebruiken om ook een bijdrage te leveren aan gelijkheid, net zoals het bedrijf waarvoor hij werkt dat steeds meer doet.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020