Excite

Times verliest 90% van lezers door betaalsysteem

Binnen drie weken nadat het nieuwe betaalsysteem voor The Times is ingevoerd, heeft de krant 90% van zijn online leden verloren. The Times kan niet zomaar meer bekeken worden; aanmelden en betalen is voortaan noodzakelijk.

Mensen die niet geregistreerd zijn en een pagina van de krant proberen te lezen, krijgen een inlogscherm te zien. Slechts 25,6% van de mensen die deze pagina te zien krijgen, meldt zich ook daadwerkelijk aan, zo blijkt uit onderzoek door de Britse concurrent The Guardian. Na drie weken blijkt ook dat veel minder mensen de website nog bezoeken.

In de eerste instantie registreerden 150.000 mensen zich nog voor de website, maar dat was toen er nog niet betaald hoefde te worden voor de site. Nadat op 2 juli ook de betaling verplicht werd gesteld, bereikte het bezoekersaantal een dieptepunt.

Deze indrukwekkende cijfers laten zien dat het betaalsysteem voor internet mogelijk niet zo ideaal is als onder meer Rupert Murdoch dacht. In februari kon de website namelijk nog op 1,2 miljoen unieke dagelijkse bezoekers rekenen, maar vandaag de dag ligt dat getal zo rond de 332.000.

Het is nog niet duidelijk of de weinige betalende leden die nu over zijn ook nog voldoende opleveren om het experiment te laten slagen. Hierbij moet namelijk niet alleen rekening worden gehouden met de ongeveer 1,4 miljoen pond die de abonnementen op dit moment op lijken te leveren, maar ook met het feit dat verschillende verkopen van The Times, zoals boeken en shows, ineens veel minder hard lopen.

Afbeelding: Flickr account david.orban

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020