Excite

Tips digitale fotografie

Digitale camera's zijn in en op eender welke toeristische bestemming vind je hopen mensen met indrukwekkende Canons en Nikons rond hun nek hangen. Het probleem is dat niet enkel de kwaliteit van de camera belangrijk is voor een goede foto. Wat veel belangrijker is: een goede compositie, goede belichting, aandacht voor de achtergrond en creativiteit. De basis van fotografie.

Voor portretten en foto's van mensen in het algemeen zijn er veel nuttige tips te vinden, de leukste top 10 tips vind je op Digital Photography School. Je ziet ook meteen indrukwekkende voorbeelden.

Zoek je inspiratie voor een experiment? Deze website geeft links naar professionele foto's over alle mogelijke onderwerpen.

Heb je een mooie camera maar staat je fotografie nog in de kinderschoenen? Kijk dan zeker op Bernie's Better Beginner's Guide to Photography for Computer Geeks Who Want to be Digital Artists. Deze site legt gegarandeerd alle knopjes op je nieuwe camera uit.

Als je optredens, huisdieren, huwelijken of landschappen wil fotograferen, vind je stap-voor-stap uitleg nogmaals op Digital Photography School.

Photocritic blinkt uit in duidelijke voorbeelden maar concentreert zich eigenlijk nergens op, waardoor je gemakkelijk de weg kwijt raakt op de site. Nochtans zijn er veel goede tips voor fotografie te vinden. Een andere vermaarde website biedt nog een aantal tutorials.

Extra: De meeste mensen hebben waarschijnlijk geen rotsformatie in hun tuin, maar ook in andere omstandigheden kunnen volgende 10 tips echt waardevol zijn.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020