Excite

Tips voor een goed en gemakkelijk te onthouden wachtwoord!

Aansluitend bij het vorige artikel over veiligheid op het internet, geven we je graag nog een paar tips die ervoor kunnen zorgen dat niemand jouw persoonlijke informatie gebruikt voor welk doel dan ook.

Heb je al ooit aan de gevaren gedacht van steeds hetzelfde wachtwoord gebruiken? Als je een gmail-account aanmaakt en hetzelfde wachtwoord in een of andere louche website ingeeft, is het voor de beheerder van die site niet moeilijk om eens in jouw e-mail te gaan snuffelen. Om niet te spreken over thuisbankieren of medische gegevens! Van de andere kant, is het ook om problemen vragen als je voor elke website een ander wachtwoord moet onthouden. De beste oplossing voor dit probleem is Simple Password. Je hoeft maar één wachtwoord te onthouden, het master password. Daarmee kan je per website een uniek wachtwoord maken. Gebruik dit dan voor de website die je hebt ingevuld.

Is dit te ingewikkeld of wil je niet de hele tijd terug naar Simple Password? Overweeg dan een programmaatje als Keepass, dat een bestand aanmaakt met al je wachtwoorden in. Dat wordt dan zwaar versleuteld, zodat je enkel met je master password de andere wachtwoorden kan zien. Werk je op meerdere computers? Geen nooit, zet gewoon het database-bestand in Dropbox, dan ben je zeker dat het bestand altijd synchroon zal blijven. Vind je het moeilijk sterke wachtwoorden te vinden, gebruik dan Passwordbird, het vrolijke wachtwoordvogeltje dat aan de hand van jouw favoriete woorden een wachtwoord maakt dat gemakkelijk te onthouden is.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Anonymous-Account

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021