Excite

Tomtom gaat zoekmachines en sociale media integreren

TomTom wil sociale media en online reis- en zoekdiensten gaan combineren met haar navigatiesystemen. Volgens TomTom krijgen gebruikers op die manier nog meer relevante informatie over hun bestemming. Het nieuwe systeem gaat Search & Go LIVE heten, en zal onder meer Twitter, Expedia, Tripadvisor en Yelp gaan integreren. Zo kunnen mensen die een navigatiesysteem gebruiken nog meer informatie opzoeken.

Zo wordt het straks mogelijk om via Twitter je verwachte vertrek- en aankomsttijd te delen met anderen. Je navigatiesysteem houdt ze vervolgens zelfs bij. Kom je in de file terecht, dan zal dat dus ook op Twitter te lezen zijn. ‘Zo zijn familie en vrienden op de hoogte van de laatste informatie zonder dat de bestuurder daar zelf voor hoeft te zorgen”, aldus Corinne Vigreux, Managing Director Consumer bij TomTom tegen Nu.nl.

Ook is het straks mogelijk om op je navigatiesysteem beoordelingen te lezen, bijvoorbeeld over dat restaurant waar je heen gaat. In oktober van dit jaar komt de dienst beschikbaar in Nieuw-Zeeland, de Verenigde Staten en in Duitsland. Wanneer we er in Nederland gebruik van kunnen gaan maken is nog niet bekend. Wel liet een woordvoerder aan Nu.nl weten dat zodra de dienst in de andere landen is geoptimaliseerd, er een grote kans is dat Nederland ook aan de beurt komt.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020