Excite

Top 9 besparingen en tips voor moeilijke tijden

Met elke dag nieuws over talrijke ontslagen en instortende markten, is er misschien reden om zich zorgen te maken. De broeksriem aanspannen is niet aangenaam maar soms wel nodig. Het internet kan helpen met besparingen, we hebben een top negen gemaakt van diensten die een slok op een borrel schelen.

9. Een van de leukste tips die ik laatst tegenkwam maar waar ik de bron niet meer van terugvind: Een notitieblok meenemen om alles wat je ziet en wil kopen op te schrijven. Dat geldt voor dingen die je op straat tegenkomt maar ook voor aankopen op internet. Als je je aankoop opschrijft in plaats van daadwerkelijk koopt, blijkt een paar dagen later wel of je het echt nodig hebt of niet. Er zijn al gevallen gerapporteerd waarin mensen die hun lijstje nog eens overlezen bijzonder geamuseerd besluiten dat het echt niet de moeite waard was al die spullen in huis te halen.

8. Je kan natuurlijk een lagere kwaliteitsvoedsel kopen dat een rechtstreekse aanval op je gezondheid is, je kan ook eens kijken op deze website met een hoop fruit en groenten die maar één dollar kost . Broccoli, granen, watermeloen en meergranenpasta zijn in Nederland inderdaad ook niet zo duur. Op een goedkope manier gezond blijven...

7. Hé, maar wacht eens, dit is toch niet de eerste recessie? Vroeger wisten ze dit al perfect op te lossen met aangepast voedsel. Een paar dagen geleden verscheen er op het internet een soort kookboek uitgelegd aan de hand van video's. Je krijgt er meteen wat jeugdsentiment van oma Clara bij.

6. Een stel creatieve Amerikanen maken de nuttigste dingen met afgedankte materialen, zoals kurken en yoghurtpotjes. Er zitten best een paar waardevolle ideeën tussen!

5. Gratis software is natuurlijk allang bekend en veel gebruikt, wil je een aardig overzicht van wat je allemaal gratis kan doen op je computer, kijk dan op Gratis Software Site

4. Als het over spaarrekeningen gaat, kan het voordelig zijn eens rond te kijken en ook op dit gebied  slim te winkelen.

3. Bellen kan best goedkoper. Skype is niet altijd ideaal omdat het enkel gratis is als de ander ook skype heeft, maar met diensten als bijvoorbeeld Justvoip kan je gratis naar vaste telefoons in Nederland en nog een hoop landen bellen. Voorwaarde is dat je voor 11,80 euro belkrediet koopt, maar die kan je dan gebruiken om naar mobiele telefoons te bellen, wat dan meteen ook een stuk goedkoper wordt. Als je een mobiel abonnement hebt, houd dan de afloopdatum in de gaten want voor de meeste mensen is belkrediet "Pay As You Go" een stuk interessanter dan abonnementen.

2. Printen kan gratis als je een student bent, ook al moet je dan wel kunnen leven met advertenties in de kop- en voettekst. Het project staat nog in de kinderschoenen maar Study Print kan best interessant zijn.

1. Het gaat natuurlijk allemaal over budget en als je dat wil bijhouden, is  Mint.com een goede optie. Mint richt zich voornamelijk op de Amerikaanse markt maar de grafieken en duidelijke overzichten maken dit volledig in orde. Een aanrader!

Heb je nog tips? Deel ze met anderen via het commentarenveld hieronder.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020