Excite

Tover Firefox om tot Mediacenter met Cooliris

Cooliris heeft een nieuwe versie uitgebracht die je nog gemakkelijker foto's en video's laat bekijken. Als je nog nooit van Cooliris gehoord hebt, wordt het hoog tijd. Het is een plugin voor Firefox en breidt je browser uit met multimediamogelijkheden. Dat houdt in dat je foto's kunt kijken op een gigantische 3D-muur. Die foto's komen van Google Images, Flickr en nu zelfs van Facebook en je eigen harde schijf.

Van het moment dat je Cooliris installeert, wordt je Firefox een mediacenter. Na een keer herstarten komt er rechtsboven een knopje bij waarmee je Cooliris aanzet. Vervolgens kan je afbeeldingen online bekijken of ga je naar My Computer. Daar zie je dat je afbeeldingen in albums zijn onderverdeeld. Als je zo'n album aanklikt, kan je met de blauwe balk onderin door alle foto's scrollen. Inzoomen kan met het scrollwiel. Twee keer klikken leidt je naar de foto zelf.

Probeer ook zeker de functie Discover. Daarmee kan je door het nieuws bladeren en de beste youtube-filmpjes bekijken. Vind je iets leuks, dan kan je met het sterretje er een favoriet van maken. Haal je foto's uit Picasa albums, dan komt de metadata mee. Zo kan je zien waar de foto gemaakt is, wie er op staat, wat de titel is, enzovoort. De mogelijkheden zijn groot en een voorbeeld zal dit duidelijk maken:

Link bij het artikel: Cooliris

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021