Excite

Transformers MMO in 2012

De Transformers cartoons zijn ooit begonnen als een manier om het kekke speelgoed te verkopen dat ook in de serie figureert. Door het succes van de bioscoopfilms ziet fabrikant Hasbro nieuwe markten opengaan en heeft gamesbakker Jagex opdracht gegeven om er een computerspel van te maken. Een heuse Massive Multiplayer Online (MMO) game wel te verstaan.

Jagex is vooral bekend van de browsergame Runescape, dat gratis te spelen is. De kans dat ook de Transformers MMO gratis te spelen zal zijn is klein, omdat Hasbro wel inziet dat de franchise veel geld waard is.

Toch is het succes van Runescape één van de redenen dat Hasbro heeft gekozen voor Jagex. En het Britse bedrijf, dat zo’n 400 medewerkers in dienst heeft, laat zien dat het er zin in heeft. ‘Er is veel vraag naar een Transformers game, en we zullen onze expertise in het produceren en publiceren van online games aanwenden om een spel af te leveren dat voor fans niet te weerstaan is,’ zei Jagex in een verklaring.

De Transformers MMO is een ambitieus project, vooral als je bedenkt dat de grote concurrent World of Warcraft twaalf miljoen trouwe spelers heeft. Maar voor de gamer die liever een vechtrobot bestuurt dan een halfbakken kabouter is het waarschijnlijk een verademing. De game moet in 2012 klaar zijn

Afbeelding: Flickr, gebruiker shining.darkness

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019