Excite

Koop een tweede beeldscherm

Een tweede beeldscherm kun je om verschillende redenen kopen. Zo kan het zijn dat je een nieuwe laptop wil kopen maar het laptopscherm zelf niet prettig (te klein) vindt om op te werken. Natuurlijk kun je ook een tweede scherm kopen als je bijvoorbeeld grafisch bezig bent.

Voordelen

Een tweede scherm heeft als voordeel dat je, bijvoorbeeld als je een document aan het typen bent, in het tweede scherm informatie kunt opzoeken. Je hoeft dan niet steeds te wisselen van Word naar je internetbrowser en andersom. Ook als je in een fotobewerkingsprogramma bezig bent en intussen een handleiding volgt of een voorbeeld van wat je wilt maken hebt opgezocht, dan kun je daar twee schermen voor gebruiken.

Nadelen

Er zijn weinig nadelen aan een tweede scherm, behalve dat je er geld aan uit moet geven en je er de ruimte voor moet hebben op je bureau of werkplek.

Hoe kom je aan je tweede beeldscherm?

Als je nog niet overtuigd bent van het nut van een tweede scherm, dan kun je een keer proberen of het wat voor je is. Vraag een beeldscherm te leen en probeer het een week, of koop een voordelig tweede scherm via Marktplaats. Ga je meteen voor kwaliteit, dan kun je het best online prijzen vergelijken.

Tip: kijk hoe veel ruimte je over hebt voor je tweede scherm. Zo weet je hoe breed het beeldscherm maximaal mag zijn en zo kun je gerichter zoeken. De breedte van een beeldscherm wordt meestal in inches weergegeven. Via Google kun je gemakkelijk omrekenen. Heb je maximaal 46 centimeter ruimte over? Typ '46 cm to inch' en in de zoekresultaten zie je dat je het beste een scherm van 18 inch of kleiner kunt nemen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020