Excite

Twitter krijgt facelift

Vandaag werden verschillende bijzondere vernieuwingen geïntroduceerd, die het Twitteren nog interactiever moeten maken.

Vandaag kwam Twitter dus met een nieuwe interface, verdeeld in twee panelen. Hierin zijn onder meer verschillende hortus opgenomen. Ook is het integreren van media is nu mogelijk. Eerder kondigde Twitter al aan dat het, naar aanleiding van veel vragen van gebruikers, een mogelijkheid tot het embedden van YouTube video’s zou toevoegen.

De interface werkt vooral sneller. Er hoeft minder gewacht te worden op het laden van pagina’s, er is meer ruimte voor inline media afbeeldingen en video van ondersteunende services. Hierdoor lijkt de online variant nu ook ineens heel sterk op de vele Twitter apps die al door veel Twitteraars gebruikt worden. De tweets van gebruikers zijn nog steeds aan één kant te zien, maar het extra paneel geeft dan steeds nog wat aanvullende informatie, toont kaartjes, filmpjes en andere items.

De update wordt automatisch uitgerold, dus mocht je op dit moment nog geen update hebben gezien, dan zal die waarschijnlijk in de komende dagen vanzelf verschijnen. Wel heeft Twitter al aangegeven dat het nog niet duidelijk is wanneer iedereen de nieuwe interface kan gebruiken. Het is dus belangrijk om wat geduld uit te oefenen.

Volgens John Mayer heeft Twitter zijn langste tijd inmiddels gehad, maar het bedrijf zelf lijkt daar anders over te denken.

Afbeelding: youtube

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020