Excite

‘Twitter neemt Tweetdeck over’

Twitter zou Tweetdeck hebben overgenomen. Een slimme zet, want de meeste Twitteraars gebruiken Tweetdeck om snel te twitteren. Voor het programma zou zo’n 40 miljoen dollar betaald zijn.

CNN bracht de overname dinsdag naar buiten. Deze zou maandag helemaal rondgemaakt, maar nog niet officieel aangekondigd zijn. Wel gaan er langer geruchten over een overname, dus deze overname komt niet direct uit de lucht vallen. Eerder was er sprake van een overnamesom van 40 tot 50 miljoen dollar. Volgens CNN is uiteindelijk 40 miljoen betaald, in een combinatie van aandelen en contanten. Woordvoerders van beide partijen waren niet bereikbaar voor aanvullende informatie. Ze doen het zelfs af als geruchten, door te melden dat ze geen commentaar blijven geven op geruchten.

Tweetdeck is gratis software die gebruikt wordt om overzichtelijk met Twitter te werken. Je kunt via Tweetdeck je timeline zien, maar ook je mentions, direct messages, eventuele extra accounts en TL’s rondom bepaalde keywords. Op die manier kun je in één scherm het overzicht bewaren, iets dat via de – overigens nogal trage – website van Twitter bijna niet gaat.

Het is niet voor het eerst dat Twitter toepassingen voor Twitter koopt. Eerder kocht het bedrijf Tweetie. Daar werd Twitter for iPhone van gemaakt. In 2008 werd Summize gekocht. Dit werd omgedoopt tot Twitter Search.

Afbeelding: Youtube

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020