Excite

Twitter wordt vijf!

Het lijkt amper meer voor te stellen, maar een aantal jaren geleden had nog niemand van Twitter gehoord. De online berichtenservice viert vandaag zijn vijfde verjaardag.

Vijf jaar geleden was Twitter nog slechts een goed idee, dat langzaam maar zeker voet aan de grond kreeg. De website, die gebruikers in staat stelt om berichtjes van maximaal 140 woorden naar hun volgers te sturen, haalde rond haar derde verjaardag de mijlpaal van één miljard verstuurde berichtjes.

In de afgelopen twee jaar is de webdienst in een stroomversnelling terecht gekomen. Tegenwoordig worden er namelijk elke week een miljard berichtjes verstuurd en is Twitter daadwerkelijk een onderdeel van de wereldgeschiedenis aan het worden. Zo speelde het een grote rol bij de revolutie in Egypte.

Maar Twitter is ook geëvolueerd naar een platform voor bekende sterren en eminente personen om met hun fans te communiceren. Artiesten als Justin Bieber en Lady Gaga worden door miljoenen mensen gevolgd. Ook president Obama maakte tijdens zijn verkiezingscampagne gebruik van Twitter.

Na de aardbeving in Japan liet Twitter andermaal zijn potentie zien. Direct na de ramp gingen er zo’n 7000 berichtjes per seconde de wereld in en de Japanners werden overstelpt met boodschappen van medeleven. Ook werden er diverse hulpacties op Twitter gelanceerd.

Afbeelding: Flickr, gebruiker The Next Web

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020