Excite

Twitteraars niet blij met #kutschool

Het gebeurt niet vaak, maar afgelopen week was weer een Nederlands woord trending topic. Het ging om #kutschool. Nederlandse jongeren twitterden daarover na de meivakantie, maar het topic werd pas echt trending toen Amerikaanse jongeren het ook oppikten.

Die twitterden niet volop over #kutschool omdat ze zo’n hekel hadden aan school, maar omdat ze dachten dat het een nieuwe manier was om ‘cut school’, spijbelen, te schrijven. Omdat veel Nederlandse jongeren daarna weer probeerden om duidelijk te maken waar het woord écht voor stond, schoot het topic snel omhoog in de ranglijsten.

De jongeren reageerden overigens heel verschillend op het trending topic: sommigen vonden het feit dat #kutschool een trending topic was een bevestiging van het feit dat school niet leuk is. Anderen voelden zich behoorlijk aangevallen en lieten weten dat jongeren in Nederland blij mogen zijn dat ze naar school mogen. Die laatste reactie kwam overigens niet alleen van Nederlandse jeugd, maar ook van andere jongeren.

Het is niet voor het eerst dat een Nederlands onderwerp een trending topic is. Rond 5 december schiet #sinterklaas in razend tempo omhoog en ook topics als #eetsmakelijk, #thov, #rutte en #paarsplus zijn al eens trending topics geweest op de razend populaire microblogsite.

Afbeelding: Youtube

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020