Excite

Twitter-hype lijkt groter dan ze is

De BBC rapporteert dat de hype rond twitter niet zo groot is als ze lijkt, aangezien 10% van de twitteraars 90% van de "tweets" schrijven. Dit werd onderzocht door een team van Harvard onder 300 000 gebruikers. De meeste gebruikers openen een account, sturen één berichtje het internet in en haken vervolgens af.

Deze onderzoeksresultaten zullen veel mensen verbazen: twitter is een enorme hype en 10 miljoen twitteraars lijken er niet over uitgesproken te raken. Bill Heil, die deelnam aan het onderzoek, zei: "Als je naar de nummers kijkt, is Twitter zeker geen dienst waarop iedereen die het ziet meteen dolverliefd is". Hij vergeleek het ook met andere sociale netwerken, waarop volgens hem de top 10% gebruikers maar 30% van de inhoud produceren.

Vandaag is twitter eerder een "uitzendplatform" dan een middel om conversaties op gang te trekken. Bijzonder, want twitter zegt over zichzelf dat het een manier is om te "communiceren en contact te houden met vrienden, familie en collega's". Een andere vreemde conclusie was dat, in tegenstelling tot alle andere sociale netwerken, een man meestal een andere man volgt. Over het algemeen zijn mannen eerder geneigd vrouwen te volgen. Ook hadden mannen op twitter gemiddeld 15% meer "volgers" dan vrouwen. Acteur Ashton Kutcher is op dit moment de meest gevolgde twitteraar: hij heeft mee dan twee miljoen volgers.

Afbeelding: FlickrCC

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021