Excite

'U heeft zes afgeluisterde berichten...'

Dat de voicemails van de klanten van Vodafone niet zijn beveiligd, werd ontdekt door de actualiteitenrubriek EenVandaag. Vodafone biedt, net als andere providers, al lang de mogelijkheid om voicemail vanaf een ander toestel te beluisteren.

Dat gaat via het speciale nummer 06-54501233. Via de standaardcode 3333 krijg je dan toegang tot de voicemail. Die code moet je natuurlijk wijzigen, maar veel mensen weten dit niet. Daarom kon EenVandaag via deze truc de voicemails afluisteren van bijvoorbeeld minister Uri Rosenthal van Buitenlandse Zaken. De Nederlandse overheid is vrijwel helemaal overgestapt op Vodafone.

Vodafone liet in een reactie weten dat ze de procedures wijzigen. Voortaan kunnen alleen klanten die hun code hebben gewijzigd hun berichten op afstand beluisteren. De hoogste baas van Vodafone in Nederland, Jens Schulte-Bockum, heeft de bewindslieden die zijn afgeluisterd excuses aangeboden.

SP-Kamerlid Emile Roemer sprak in de uitzending van een 'grof schandaal'. "Dat dit zelfs op dit niveau gebeurt, is knulligheid ten top. De staatsbeveiliging heeft hier gewoon gefaald."

Roemer wil uitleg van premier Mark Rutte (VVD) en van de verantwoordelijke ministers.

Afbeelding: Flickr account salimfadhley

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020