Excite

Ubisoft komt met game met echte gitaren

Na het succes van Guitar Hero is de overstap naar games met echte instrumenten natuurlijk snel gemaakt. Ubisoft komt daarom met een game met echte gitaren. Het nieuwe project heet Rocksmith en moet veel meer een muzikale ervaring worden, aldus het hoofd marketing van Ubisoft.

Het spel heeft verschillende voordelen en past daarmee in de trend die Ubisoft de komende tijd nog meer wil volgen. Bij Guitar Hero speelde je gitaar door middel van verschillende knoppen. Rocksmith leert je om echt gitaar te spelen, een vaardigheid die je later ook weer op andere momenten in kunt zetten.

De gitaar zelf wordt niet geleverd bij het spel, wel een adapter waarmee je elke elektrische gitaar op een Xbox 360 of PS3 aan kunt sluiten. Mochten de onderhandelingen tussen Ubisoft en Gibson goed verlopen, dan bestaat de kans dat er alsnog een pakket komt met daarin ook een echte gitaar. Dit kit zal om en nabij de 200 dollar gaan kosten.

De eerste editie van Rocksmith zal onder andere nummers hebben van David Bowie, The Animals, The Rolling Stones en Nirvana. Met Led Zeppelin worden op dit moment nog gesprekken gevoerd. De aankondiging van Ubisoft komt precies op het juiste moment, want concurrent Activision heeft net aangegeven te stoppen met de Guitar Hero-franchise. De problemen waar Activision mee te maken heeft, verwacht Ubisoft niet tegen te komen.

Afbeelding: Flickr account notsogoodphotography

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020