Excite

Ubuntu komt er ook voor de tablet computers

Het is nog niet een hele grote groep, maar liefhebbers van Ubuntu zijn er zeker. De open source software, die draait op Linux, kan als prima alternatief dienen voor Windows (van Microsoft) en het besturingssysteem van de Apple computers. Softwareontwikkelaar Canonical gaat zich nu bezig houden met het pasklaar maken van Ubuntu voor tablets. Deze versie van de software moet eenvoudiger en gebruiksvriendelijker zijn dan de versie van Ubuntu die nu op gewone PC's gedraaid kan worden. Deze versie is overigens gratis beschikbaar en wel hier.

De reden dat Ubuntu moet worden aangepast, is de opkomst van tablets met multitouch-schermen. Het aanraken van het scherm om opdrachten te geven aan de computer is iets wat de laatste jaren enorm opkomt. Met de komst van de iPad zal dat alleen maar toenemen. Juist om Ubuntu ook toegankelijk te maken voor mensen die deze computers gebruiken is de update van het besturingsprogramma vereist. Het moet namelijk mogelijk zijn om met meerdere vingers tegelijk opdrachten te geven aan de tablet PC, zodat de volledige functionaliteit van de computers gebruikt wordt.

De nieuwe software zal Ubuntu Light worden, uiteindelijk. Deze software wordt ontwikkeld voor de zwakkere PC's en mobiele telefoons. Ideaal natuurlijk, als je van de gratis software van Ubuntu houdt - inclusief webbrowser, emailclient en officepakket. Ubuntu Light komt overigens ook met Ubuntu One, wat betekent dat gebruikers de mogelijkheid krijgen om online opslagcapaciteiten te benutten. Dat is natuurlijk helemaal geweldig, want ook computers met minder grote harde schijf kunnen dan gebruikt worden om grote bestanden op te slaan.

Afbeelding: Ubuntu

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020