Excite

Ubuntu Netbook Edition maakt werken makkelijker

Je zou het misschien niet denken, maar als je een netbook wilt installeren, dan is je keuze in besturingssysteem niet beperkt tot MacOS of Windows. Je kunt ook kiezen voor Ubuntu Netbook. Ubuntu is snel, gebruiksvriendelijk en – ook niet onbelangrijk – gratis. Bovendien kun je het gewoon gebruiken in combinatie met je huidige computerbestanden.

Voordelen van Ubuntu Netbook

Waarom zou je gebruik maken van Ubuntu Netbook? Een van de belangrijkste voordelen is dat het gratis is. Andere besturingssystemen worden alleen geleverd met een computer of moeten voor meer dan honderd euro worden aangeschaft. Ook updates van Ubuntu zijn helemaal gratis. Wie denkt dat Ubuntu moeilijk te installeren is, heeft het ook aan het verkeerde eind. Het is gewoon een kwestie van downloaden en de rest wijst zich vanzelf. Let op: net als bij het installeren van ieder ander besturingssysteem heb je wel een cd of USB-stick nodig. Hier zet je het installatiebestand op en vanaf daar installeer je het. Heb je al Windows op je netbook staan, dan is dit niet nodig; je kunt het systeem dan installeren via de Windows Installer, op dezelfde manier als je een gewone applicatie zou installeren.

Gebruiksgemak van Ubuntu Netbook Edition

Dan resteert nog het gebruiksgemak. Ook op dat gebied zit het wel goed met Ubuntu. De ontwikkelaars vergelijken het systeem het liefst met een iPhone: alles dat je zou willen doen is mogelijk via het systeem. Niet noodzakelijk omdat het zo uitgebreid is, maar juist omdat overal apps voor te downloaden zijn. Zo kun je je systeem helemaal op maat maken. En heb je eenmaal wat ervaring, dan kun je zelf misschien zelfs een app maken.

Probeer het eens

Ben je overtuigd? Dan kun je via de site eenvoudig een proefversie van Ubuntu Netbook Edition downloaden. Daarmee kun je kijken of het iets voor je is. Bevalt het toch niet, dan kun je de software zo weer verwijderen. Bevalt het wel, dan wil je waarschijnlijk nooit meer iets anders! In dat geval is het ook leuk om de online Ubuntu-communities te bezoeken. Daar lees je talloze tips over hoe je het maximale uit het systeem kunt halen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020