Excite

Universele oplader voor alle telefoons

Vroeger, toen eigenlijk iedereen nog een Nokia of een Ericsson had, was het niet zo’n probleem wanneer je de oplader van je telefoon was vergeten. Dat is vandaag wel anders. Er zijn veel telefoonfabrikanten en als je pech hebt voeren ze niet eens alle modellen uit met hetzelfde type oplader. De Europese Commissie vond het mooi geweest en verzocht de fabrikanten met een universele lader te komen.

Want het is niet alleen vervelend om je oplader te vergeten en erachter te komen dat niemand dezelfde telefoon heeft als jij, het is eigenlijk ook best zot dat er bij iedere telefoon weer een nieuwe oplader zit. Op die manier hebben veel mensen al wel een aantal opladers in huis. En er moet natuurlijk ook gewoon voor die dingen betaald worden.

Vandaag werd de universele oplader gepresenteerd aan de vicevoorzitter van de Europese Commissie, Antonio Tajani. De oplader is gebaseerd op micro-usb, een standaard die gelukkig al door een flink aantal fabrikanten wordt ondersteund.

De meeste grote telefoonbakkers hebben toegezegd vanaf nu deze standaard te gaan gebruiken. Alle nieuwe telefoons van fabrikanten zoals HTC, Apple en Samsung zullen vanaf nu op te laden zijn door de universele lader te gebruiken.

Afbeelding: Flickr, gebruiker osde8info

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020