Excite

Update Windows Phone 7 komt in de herfst

Binnenkort komt Microsoft met een nieuwe versie van haar mobiele besturingssysteem Windows Phone 7 (WP7), Mango genaamd. Gisteren onthulde de softwarefabrikant een aantal details die WP7 nog aantrekkelijker moeten gaan maken. De toverwoorden zijn sneller en simpeler, maar ook de sociale functionaliteiten krijgen de nodige aandacht.

De nieuwe versie wordt vanaf komende herfst in Nederland geleverd. Tegen die tijd krijgen nieuwe toestellen natuurlijk een Nederlandstalige update. Maar er zijn ook mensen die al een WP7-telefoon hebben geïmporteerd. Deze toestellen, die van oorsprong Engelstalig zijn, krijgen geen Nederlandse update. "Wel krijgen alle Mangotoestellen de beschikking over het Nederlandse toetsenbord en woordenboek," aldus Microsoft in een persbericht.

De computergigant heeft haar licht onder andere laten schijnen over de contacten, internetervaring en applicaties. Het beginscherm is aangepast, zodat berichten van sociale netwerken zoals Twitter en LinkedIn beter zichtbaar zijn.

Ook de People Hub is onder handen genomen. Alle informatie van je contacten is in één oogopslag te zien. Ook foto’s die op verschillende sociale netwerksites zijn gepost komen onder één fotoalbum te staan. Ook chatberichten van verschillende diensten worden onder één thread geschaard. Facebookberichten en sms’jes van en naar een bepaald persoon zullen in één overzicht worden gepresenteerd.

Microsoft kreeg veel commentaar te verduren omdat multitasken niet mogelijk is met WP7. Ook aan deze veelgehoorde klacht is gewerkt. Als kers op de taart krijgen gebruikers na de update ook de beschikking over de mobiele versie van Internet Explorer 9.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Axel Bührman

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020