Excite

Vakantie vieren in (gehuurde) achtertuin

Twee Belgische ondernemers denken een nieuw gat in de markt gevonden te hebben. Zij bieden namelijk mensen de mogelijkheid om een achtertuin te huren tijdens de vakantieperiode. Hiervoor hebben ze een speciale website ingericht, in het bijzonder bedoeld voor mensen die zelf helemaal geen tuin of buitenruimte hebben.

Ivo van Genechten en Brigitte Dyck verhuurden eerst zelf hun achtertuin. Dat bleek een succes, want de belangstelling was groot en de inkomsten – met 90 euro voor een halve dag – waren ook aanzienlijk. Voor 20 euro extra mag de barbecue ook gebruikt worden. Nu is de tuin van van Genechten en Dyck met een jacuzzi, sauna, dompelbad en buitenbad misschien wat uitgebreider dan veel andere tuinen, maar dat mag de pret niet drukken.

Wie een achtertuin te huur aan wil bieden, kan zich inschrijven via www.rent-a-garden.be. De kosten bedragen €70,- per jaar. Voor dat geld mogen mensen hun tuin uitgebreid beschrijven en tien foto’s plaatsen.

Het grote voordeel van het huren van een tuin, is dat je met meerdere mensen kunt genieten van de tuin. Je kunt de kosten dan ook gewoon onderling verdelen. Wel is het handig om dan goed te kijken of de tuin groot genoeg is voor je gezelschap en of de eigenaars van de tuin hier niets op tegen hebben. Ben je op zoek naar een bepaalde tuininrichting? Kijk dan goed naar de omschrijving of neem contact op met de verhuurder.

Afbeelding: Flickr account Per Ola Wiberg

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020