Excite

Vééél meer doen met Youtube

Youtube heeft het internet veranderd door aan iedereen een platform te geven om zijn eigen video's aan de wereld te laten zien. Andere sites voegen daar met plezier nog wat functionaliteit aan toe. We geven je een overzicht van handige sites die Youtube nog wat beter maken.

Youtube opslaan

Als je leuke youtube-filmpjes graag op je computer opslaat, kan je daarvoor het best Keepvid gebruiken. Dit werkt als een bookmarklet voor je browser. Als je de clips graag op je iPod of PSP bekijkt, kan je Vixy goed gebruiken.

Geluid uit Youtube opslaan

Als je enkel het geluid van een youtube-filmpje wil, is dit een leuke truc om het als MP3 op te slaan. Als je aan het adres, bijvoorbeeld http://www.youtube.com/watch?v=Vd9nK9948Dk "listento" toevoegt, kan je de mp3 gewoon downloaden. Het adres wordt dus http://listentoyoutube.com/watch?v=Vd9nK9948Dk. Vervolgens druk je gewoon op GO en krijg je een MP3 voorgeschoteld.

Youtube alternatieven en geavanceerde mogelijkheden

Youtube is niet het enige videoplatform. Als je een alles-in-een oplossing zoekt waarmee je meerdere sites in een keer kan doorzoeken, vind je MyTube Internet Recorder vast interessant. Met een andere gratis tool, http://www.splicd.com/ Splicd, kan je stukjes uit videoclips halen en zelfs stukjes video in een andere volgorde steken. Zoek je gewoon wat leuk speelgoed, probeer dan "YooouuuTube.com" eens: je kan een hoop youtube-video's in een mozaïek zetten zodat je hele beeldscherm snel vol video staat. Wil je een overzicht van populaire en veelbesproken video's, probeer dan Viral Video Chart eens.

Genoeg om uren filmpjes te kijken!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019