Excite

Veranderingen in websites op de voet volgen

Als je erg benieuwd bent naar de uitslagen van een wedstrijd, of vol spanning wacht op nieuws, of een andere reden hebt om elke vijf seconden op je ververs-knop in je browser te drukken, is er nu goed nieuws. Een aantal gratis diensten op internet kunnen andere websites in de gaten houden en je op de hoogte brengen als er verandering is. Deze "website monitors" zijn bovendien helemaal gratis te gebruiken.

Nieuw en simpel is Spark Tooth. Geen storende reclame, gewoon enkel wat je nodig hebt. Spark Tooth scant de webpagina elke 10 minuten. Duikt de tekst op die je wil, dan krijg je een mailtje. Vervolgens wordt het alarmbelletje geschrapt.

Grote broer Notifixious is in staat dit alarm naar je MSN messenger, icq of GTalk te sturen. Natuurlijk kan een mailtje ook. Een widget voor op je eigen site is eveneens mogelijk.

Als je een verzending via UPS of DHL op de voet wil volgen, bestaat er een nog makkelijke manier, Follow My Stuff. Het enige dat je nog moet doen is een tracking number ingeven en je e-mailadres, de rest wordt door de site geregeld.

Wil je meer websites in de gaten houden, dan raden we Google Alerts aan. Er zijn veel diensten die hetzelfde doen, maar geen enkele is zo krachtig als Google Alerts. Je kan nieuws, het web, blogs en video volgen. Vervolgens geef je aan hoe vaak je op de hoogte gebracht wil worden. En je kan zoveel alerts maken als je wil!

Afbeelding: FlickrCC

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020