Excite

Verbeteringen Google Health

Google heeft flinke veranderingen aangebracht in zijn website Google Health. Helaas is de site nog steeds niet naar het Nederlands vertaald, maar dat doet geen afbreuk aan het nut van Google Health. Met deze dienst kan namelijk medische informatie worden opgeslagen op een centrale plaats. Dit is gelinkt aan een Google-account, dus een gmail-adres is voldoende om van start te gaan. Officieel mag de dienst enkel nog maar in de Verenigde Staten gebruikt worden, maar er zijn plannen om ook in Nederland Google Health te gaan gebruiken. De site is in elk geval volledig functioneel.

De wijzigingen hebben vooral betrekking op het delen van informatie. Aan familieleden bijvoorbeeld kan een profiel toegankelijk gemaakt worden, dat slaat dan uiteraard enkel op de informatie die je wil delen. Verder is het ook gemakkelijk kaartjes af te printen die perfect in een portemonnee passen. Daarop kan dan bijvoorbeeld je bloedgroep, je vaste medicatie en allergieën komen te staan. Een derde verbetering is het aanmaken van grafieken, bijvoorbeeld voor mensen met cholesterol. Zo kunnen meetresultaten duidelijk weergegeven worden.

In september vorig jaar verscheen Google Health in de krant omdat tien Nederlandse ziekenhuizen interesse hadden in deze website. Als doktoren naar je online medisch dossier kunnen schrijven, wordt het voor andere doktoren een stuk gemakkelijker een totaalbeeld te krijgen van je medische situatie. In Nederland wordt op dit moment gebruik gemaakt van het EPD, het elektronisch patiëntendossier, maar dat zou volgens de ziekenhuizen  achterhaald zijn.

In ieder geval, de toevoegingen van de dokter zijn niet nodig om van Google Health een nuttig overzicht van je medisch dossier te maken. Wil je van de inches af, ga dan naar Settings om alle informatie in meter om te zetten. Neem liefst altijd voor je een dienst die gevoelige informatie verwerkt gaat gebruiken de gegevens over Privacy door.

Link bij het artikel: Google Health

Afbeelding: freedigitalphotos.net

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020