Excite

Verkiezingen 2010, Twitter en smerige virals!

Het is een regenachtige dag en dat belooft niet veel goeds voor de PvdA. Althans, het gerucht gaat dat tijdens regenachtige verkiezingsdagen links het altijd minder goed doet. Hoe dan ook, aan het politieke carnaval komt vandaag, tijdelijk, een einde. Het zijn de verkiezingen voor de Tweede Kamer en dat is toch altijd de climax van maanden campagne voeren.

De PvdA probeerde zich de laatste week nog te redden met een campagnefilmpje over Mark Rutte. Daarin is te zien hoe mama Rutte het huis van zoonlief schoonmaakt en onderwijl een homotijdschrift tegen komt. Allemaal insinuaties dat Rutte niet volwassen genoeg zou zijn. En homofiel. Alsof dat zou uitmaken, voor een politicus. Een stoot onder de gordel, dat is duidelijk.

Intussen houdt Maurice de Hond de exitpolls bij via Twitter. Een mooi grafiekje geeft aan dat we momenteel qua opkomst achterlopen op 2006. Dat zal ook wel deels met de regen te maken hebben. Mensen worden gevraagd om in de stembureaus te vragen naar de opkomst, en dit middels de tweet '#OpkomstTK2010 NNN kiezers om HH:MM. Woonplaats, stembureau'. Op die manier hoopt Maurice de Hond met behulp van sociale media en actieve, behulpzame burgers de kiezersopkomst nauwkeurig bij te houden.

Tot slot zijn er natuurlijk nog de zwevende kiezers. Hoe belangrijk zullen die vandaag zijn? Gaan ze beslissen wie de grootste partij wordt? Wellicht ben jij zo'n zwevende kiezer. Dan kun je uiteraard naar de bekende stemwijzers online gaan, maar je kunt ook Stomwijzer gebruiken en daar je stem op uitbrengen. Voor iedereen die geen verstand heeft van politiek, maar wel gaat stemmen. Een zeer eenvoudige stemwijzer dus, met plaatjes en simpele teksten. Weet je gelijk waar je staat.

Afbeelding: Stomwijzer.nl

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020