Excite

Verkoop 3DS valt tegen

Nintendo lijkt het succes van haar nieuwste spelcomputer, de 3DS, enigszins overschat te hebben. Vorige week nog kelderde het aandeel Nintendo door tegenvallende resultaten. Maandag maakte het Japanse bedrijf haar jaarcijfers bekend, waaruit inderdaad bleek dat er minder mobiele spelcomputers over de toonbank zijn gegaan dan Nintendo vooraf had voorspeld.

De fabrikant van computerspellen en spelcomputers had zichzelf als doel gesteld om vanaf eind februari vier miljoen 3DS’en te verkopen. Uit de cijfers blijkt echter dat de teller is blijven steken bij 3,6 miljoen exemplaren. Tien procent minder dus.

En dat biedt niet veel hoop voor de doelstellingen voor de rest van het jaar. Nintendo heeft namelijk het plan gevat om minimaal zestien miljoen handheld spelcomputers te verkopen. In de openingsweek in Europa zijn 303.000 stuks verkocht.

Ondanks de tegenvallende resultaten zijn de verkoopcijfers wel beter dan wat analisten hadden verwacht. Die gokten na de lancering dat er slechts 3,2 miljoen 3DS’en hun weg naar de consument zouden vinden.

Met de verkoop van de spelletjes lijkt het prima te gaan. Consumenten hebben wereldwijd bijna tien miljoen games op de kop getikt, wat neerkomt op 2,6 spellen per 3DS. Super Street Fighter IV: 3D Edition en Nintendogs + Cats zijn de best verkopende titels.

Afbeelding: Flickr, gebruiker mattjerome_88

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020