Excite

Verkoop tablets verslaat verkoop desktops

Over vijf jaar zullen er meer tablets verkocht worden dan desktops. Over het geheel genomen zal de markt voor PC’s in de komende jaren sowieso blijven groeien. Dit blijkt uit de resultaten van een onderzoek van Forrester Research.

Het onderzoeksbureau bevestigt hiermee de vermoedens die Apple CEO Steve Jobs eerder al door liet schemeren. Hij gaf aan dat hij dacht dat tablets de markt na verloop van tijd over zouden nemen. Steve Ballmer, CEO bij Microsoft, dacht daar wat anders over. Hij meende dat laptops en pc’s niet zouden verdwijnen door de komst van tablets.

Forrester Research wist echter te berekenen dat er in 2015 waarschijnlijk al zo’n 20,5 miljoen tablets verkocht zullen worden in Amerika. Dit jaar ligt dat aantal nog op 3,5 miljoen. In 2015 zal de tabletverkoop ook verantwoordelijk zijn voor ongeveer een kwart van de verkopen van computers in het algemeen. De verkoop van desktops zal dalen tot 15,7 miljoen exemplaren.

Netbooks zullen het meest te lijden hebben onder de komst van tablets. Ze hebben een beetje dezelfde functie, maar tablets blijken veel populairder te zijn. Binnen twee jaar zal de verkoop van tablets die van netbooks al moeten overstijgen.

Natuurlijk wil dit niet zeggen dat Microsoft kan inpakken; volgens David Daoud, analist van onderzoeksbureau IDC, heeft Microsoft in het verleden bewezen goed in staat te zijn op de markt te anticiperen en met een goede strategie kan er nog behoorlijk wat resultaat worden geboekt.

Afbeelding: Flickr account Mat Packer

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020