Excite

Vertier en vermaak online met AI

Je hebt wel eens van die dagen dat je je stierlijk verveelt. Dat je even een paar minuten wat anders moet doen, anders word je gek. Een soort geestelijke stressbal. Daar hebben we een oplossing voor gevonden. Funny, gratis en online. Zo is er Cleverbot, waarbij je praat met kunstmatige intelligentie, een computer dus. Of je kiest voor 20Q, waarbij de computer met behulp van vragen probeert je gedachten te raden. Allebei even hilarisch en zeker goed voor een paar verspilde werkuren.

Het is soms zo realistisch, dat het lijkt alsof je met een echt mens zit te praten. Toch is Cleverbot niets meer dan een slimme kunstmatige intelligentie. Gemaakt door de mensen van Jabberwacky, dus dan weet je dat het goed zit. Cleverbot is een pagina die er uit ziet als Google, waarbij je kan communiceren met een robot. Dat gaat in het Engels en de robot leert van alle gesprekken die het voert. Zo lijkt het steeds meer op een echt mens. Kun jij hem danig in de war brengen?

Dan is er nog 20Q. Het is een spelletje dat veel gespeeld wordt op verre reizen. Je neemt iets in je gedachten, zoals een voorwerp of een dier. De ander, in dit geval de computer, krijgt twintig vragen de tijd om er achter te komen wat je denkt. Het bizarre is dat de applicatie 20Q, die ook verkrijgbaar is voor de iPhone, vaak er al snel achter komt wat jij denkt. En dat is een vreemde gedachte, maar heerlijk om mee te spelen, uiteraard.

Afbeelding: Bouwweb.nl

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021