Excite

Video delen via Instagram

Vanaf deze week is het mogelijk video’s te delen via de fotodienst Instagram. Dat hebben de topmannen van Facebook en Instagram donderdagnacht bekend gemaakt tijdens een persconferentie. Mark Zuckerberg van Facebook en Kevin Systrom van Instagram maakten bekend dat er voor gebruikers eigenlijk maar weinig veranderd. “Het enige wat er wijzigt is dat de beelden nu ook kunnen bewegen.”

Aanval op Vine

Volgens kenners wordt met de vernieuwingen de aanval geopend op de videodienst Vine, dat sinds kort onderdeel is van Twitter. Met Vine kun je videofragmenten uploaden van maximaal 6 seconden. Op ‘Instavid’ kun je nu video’s delen van maximaal 15 seconden. Daarbij kun je één van de 13 nieuwe retro filters kiezen.

Video uploaden Instavid

Een video uploaden op Instavid is net zo makkelijk als een foto uploaden op Instagram. Volgens Systrom past video perfect bij Instagram en Facebook. “Instagram is gemaakt om speciale momenten vast te leggen en ze te delen met de rest van de wereld.” De 130 miljoen dagelijkse gebruikers van Instagram kunnen sinds gisteren meteen video’s uploaden. Daarmee is er geen twijfel over mogelijk dat er dit weekend al meteen veel video’s worden gedeeld.

Video Instagram

Via Instavid video’s delen op Instagram is nu beschikbaar voor iOS en Android. De camera neemt alleen op zolang je de knop op je telefoon ingedrukt houdt.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020