Excite

Videobellen via Facebook?

Er gaan al langer geruchten over het videobellen via Facebook. Het bedrijf zou volgens persbureau Bloomberg hierover al een poosje met Skype in onderhandeling zijn. Bloomberg beroept zich daarbij op anonieme bronnen.

Nu al kun je statusupdates van Facebook-vrienden zien in Skype en gebruikers kunnen Facebook-contacten importeren. Via het telefoonboek van Facebook kun je ook al Facebook-vrienden bellen en sms’en op hun mobieltje of vaste telefoon. Als een Facebook-contact ook op Skype zit, kun je ook een gratis Skype-to-Skypegesprek beginnen.

De toevoeging van videobellen is voor Facebook een nieuwe stap in de concurrentiestrijd met Apple. Die introduceerde het videobellen voor de iPhone vorig jaar juni en biedt sinds augustus vorig jaar bellen via het web via Gmail.

Facebook wilde het bericht van Bloomberg niet bevestigen. "We hebben vorig jaar de integratie van Facebook in Skype aangekondigd", reageerde het bedrijf begin deze week in een per e-mail verstuurde verklaring. "We geven verder geen commentaar op geruchten en speculaties over verdere integratie en hebben op dit moment ook niets aan te kondigen." Ook Skype weigerde te reageren op de berichten.

Afbeelding: Flickr account philcampbell

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020