Excite

Het beste videobewerkingsprogramma voor jouw doeleinden

Het mooie van de computer is dat je er van alles mee kunt doen. Van e-mailen tot internetten, van spelletjes tot boekhouden. Ook het bewerken van je eigen video's behoort tot de mogelijkheden. Toch hebben veel mensen daar schrik van. Met het juiste videobewerkingsprogramma hoeft het echter helemaal niet lastig te zijn!

iMovie voor de Mac

Als je thuis een Mac hebt staan, dan is er eigenlijk geen reden om iMovie niet aan te schaffen. Dit prachtige programma maakt het bewerken van je eigen videomateriaal wel heel erg gemakkelijk en leuk. Het toevoegen van overgangen en special effects is nog nooit zo leuk geweest! iMovie maakt deel uit van het iLife pakket, dat vanaf 49 euro bij Apple te bestellen is.

Adobe Premiere Pro: het neusje van de zalm

Wil je het echt professioneel aanpakken, dan schaf je dit briljante softwarepakket aan. Alles wat je ook maar kan bedenken is mogelijk met Premiere Pro. Dat is niet vreemd, want Adobe biedt deze software al 18 jaar aan. Je zou dus kunnen zeggen dat ze er ervaring mee hebben. Je moet wel een flinke zak geld meenemen als je wilt genieten van dit videobewerkingsprogramma. Het kost namelijk maar liefst zo'n 179,95 euro!

Windows Live Movie Maker: gratis!

Wil je wel aan de slag, maar heb je geen zin om te betalen dan kun je aan de slag met Windows Live Movie Maker. Het is niet het meest geavanceerde programma, maar het zal voor de meeste gebruikers meer dan voldoende zijn.

Voor ieder wat wils

Of je nu een Mac-gebruiker bent of zweert bij Windows, voor elke gebruiker is er wel een geschikt videobewerkingsprogramma te vinden. Wil je weinig geld uitgeven, dan zit je goed met Windows Live Movie Maker. Iets beter, maar ook iets duurder is iMovie voor de Mac. En wil je echt helemaal los gaan, dan investeer je in Adobe Premier Pro. Veel plezier en succes!


Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020