Excite

Een videocamera met harde schijf voor vele uren filmgenot

Kiezen we voor een videocamera met harde schijf of met een geheugenkaart? De keuze van het opnamemedium hangt in grote mate af van ons beschikbaar budget. Om je zoektocht naar de meest geschikte videocamera te vergemakkelijken, leg je vooraf best je budget vast.

Videocamera met harde schijf

Een videocamera met harde schijf is de allernieuwste trend. Sommige van deze videocamera's beschikken over een harde schijf van honderd gigabyte. Daarmee is de beperking van de opslagcapaciteit van onze videocamera definitief verleden tijd. Met een harde schijf van dertig GB zijn we in staat om meer dan dertig uur film in gewone kwaliteit op te nemen en zeven uur in HD. Een videocamera met harde schijf stelt ons ook in staat de opgenomen beelden onmiddellijk te bekijken en te selecteren. De beelden die we niet nodig hebben, kunnen we meteen wissen.

Energievreter?

Aan zo'n videocamera met harde schijf zijn echter ook enkele nadelen verbonden. Een harde schijf is een echte energievreter. De batterij van onze videocamera wordt letterlijk leeg gezogen. Dat betekent dat we steeds voldoende batterijen moeten meezeulen. De harde schijf mag nog zo'n grote opslagcapaciteit hebben, eens geraakt ze vol. In dat geval moeten we beelden wissen of een computer opzoeken om ze op te slaan. Net als bij dvd's, worden ook hier de opgeslagen beelden op MPEG2 opgeslagen. Daardoor worden deze sterk gecomprimeerd met kwaliteitsverlies tot gevolg. Bij de keuze voor een videocamera met harde schijf moet je zeker ook rekening houden met het feit dat niet alle bewerkingssoftware deze MPEG2 bestanden aan kunnen.

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019