Excite

Vijf tips om je WiFi signaal te verbeteren

Draadloos internet, misschien wel de beste uitvinding na het wiel. Tegelijkertijd kan het ook een bron van enorme frustratie zijn. Een zwak signaal is dramatisch voor je internetplezier. Gelukkig zijn er een aantal standaard tips en handelingen die al een heleboel leed kunnen voorkomen. Vijf tips om je draadloze signaal te verbeteren.

1.Verander het kanaal. Pak niet de afstandsbediening van je TV, maar kijk eens in de handleiding van je router. Wanneer je router uitzendt op een kanaal waarop ook de buren internetten, doe je er goed aan eens te verhuizen naar een kanaal dat minder druk is. Kijken welke kanalen nog vrij zijn kan met een programma als inSSIDer, maar gewoon blind uitproberen wil ook vaak werken.

2.Zorg dat je apparatuur up-to-date is. Fabrikanten van routers geven vaak nog updates uit in de vorm van Firmware. Kijk op de website van de leverancier of er misschien een nieuwe versie is. Doe hetzelfde met de drivers van je netwerkadapter.

3.Verplaats je router. Een router zou centraal in huis moeten staan, het liefst uit de buurt van dikke betonnen muren, magnetrons of verwarmingsbuizen.

4.Installeer DD-WRT. Open-Source software voor je router. Wanneer je deze software gebruikt, verlies je wel de garantie op je router, maar het biedt vaak meer mogelijkheden dan de standaard software.

5.Gebruik een tweede router als access point. Bij de meeste routers kun je instellen dat het apparaat een draadloos signaal oppikt, en versterkt weer doorzendt.

In deel 2 meer tips om WiFi perikelen op te lossen.

Afbeelding: Flickr, gebruiker osde-info

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020