Excite

Vijf tips om je WiFi Signaal te verbeteren (deel twee)

In het vorige deel kon je een aantal tips lezen om genot van draadloos internet weer te hervinden. Alle tips geprobeerd, en nog steeds een zwak signaal? Geen paniek, redding is nabij.

6. Monteer een andere antenne. Hoewel de meeste routers tegenwoordig uitgerust zijn met interne antennes, zijn er ook nog modellen waarbij deze aan de buitenkant zit. Vaak kunnen deze vervangen worden door sterkere modellen. Dit kan een signaalwinst van 700% opleveren. Een ‘Hi-Gain’ antenne kan tussen de €30 en € 70 kosten.

7. Gebruik een repeater. Er zijn ook zogenaamde repeaters te koop, die het WiFi signaal simpelweg herhalen. Wel zijn ze vaak moeilijk in te stellen, en voor een beetje repeater betaal je al snel €150.

8. Koop een nieuwe router. Als niets lijkt te werken, kan een nieuwe router uitkomst werken. Met een 802.11n router ben je weer helemaal klaar voor de toekomst. Het netwerk wordt flink sneller en voor thuisgebruik is het 5GHz signaal ook beter geschikt. Zorg er wel voor dat je computers ook overweg kunnen met 802.11n, anders zul je geen snelheidswinst merken.

9. Gebruik apparatuur van één fabrikant. Hoewel fabrikanten beweren dat hun apparaten uitstekend samenwerken met die van de concurrentie, blijkt dit in de praktijk vaak toch niet te kloppen. Zorg daarom dat, waar mogelijk, je apparatuur op elkaar is afgestemd.

10. Ga knutselen. Als je het echt niet meer weet, is het tijd om de knutselmuts op te zetten. Op internet is een flinke hoeveelheid informatie te vinden over het zelf bouwen van een signaalversterkende schotel, met bijvoorbeeld een colablikje en kippengaas.

Afbeelding: Flickr, gebruiker osde-info

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020