Excite

Een virtueel toetsenbord: verschillende toepassingen

Een virtueel toetsenbord: dat klinkt misschien futuristisch, maar we hebben er tegenwoordig bijna allemaal al eens mee gewerkt. Het virtuele toetsenbord bestaat in verschillende vormen. Hieronder enkele voorbeelden.

Touchscreens

Met alle smartphones en tablets die tegenwoordig op de markt zijn heeft het virtuele toetsenbord sterk aan terrein gewonnen. Op dit soort apparaten met touchscreen wordt een toetsenbord op het aanrakingsgevoelig scherm geprojecteerd. Zo kun je het scherm gebruiken om teksten in te typen.

Virtueel toetsenbord in Windows

Hoewel velen het misschien niet kennen, zit er ook een virtueel toetsenbord ingebouwd in Windows. Via Start > Alle Programma's > Bureau-accessoires > Toegankelijkheid > Schermtoetsenbord kun je een virtueel toetsenbord openen. Je kunt er hierbij voor kiezen om toetsen aan te slaan door op de letters te klikken, maar je kunt ook instellen dat letters aangeslagen worden als je er een moment boven blijft hangen met de muis.

Virtueel lasertoetsenbord

De nieuwste ontwikkeling op het gebied van virtuele toetsenborden is het virtueel lasertoetsenbord. Dit is een apparaatje dat je kunt aansluiten op je notebook, pc of smartphone. Een virtueel lasertoetsenbord gebruikt een laser om een toetsenbord te projecteren op elke gewenste ondergrond. Daarnaast maakt het apparaatje gebruik van infrarood technologie om je vingerbewegingen te volgen en te zien welke toetsen aangeslagen worden. Het apparaatje is klein en dus makkelijk mee te nemen.

De voordelen van een virtueel toetsenbord

Er blijken verschillende voordelen verbonden te zijn aan het gebruik van een virtueel toetsenbord. Niet alleen is het handig als je niet graag werkt met het vaak kleine toetsenbordje op je smartphone, het gebruik van een virtueel toetsenbord schijnt ook veiliger te zijn. Virussen op je computer die de toetsaanslagen op een regulier toetsenbord kunnen volgen, blijken bij het gebruik van een virtueel toetsenbord niet te werken. Handig wanneer je belangrijke zaken als internetbankieren regelt via je computer of notebook!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021