Excite

Films en series kijken met de VLC Media Player

Het was een paar jaar geleden bijna ondenkbaar, maar nu is het werkelijkheid: veel gezinnen doen hun tv het huis uit en kijken voortaan hun favoriete series en films op de computer. Dat kan heel eenvoudig, niet met dure apparaten of software, maar gewoon met de gratis VLC Media Player.

Veel bestandsformaten in VLC

Er zijn heel veel verschillende soorten media players te vinden. Voor de ene player betaal je veel geld, terwijl je de andere gratis kunt downloaden. Dus waarom zou je gaan voor de VLC Media Player? Ten eerste natuurlijk omdat deze gratis is. Het downloaden is zo gebeurd en de player kan zowel gebruikt worden op de PC als op de Mac. Maar dat is niet het enige.

Een van de belangrijkste voordelen van deze media player is dat de player heel veel bestandsformaten ondersteunt. Dat is belangrijk, want dat betekent dat je al je programma's met één applicatie kunt bekijken. Voorbeelden van bestandsformaten die de VLC Media Player ondersteunt zijn flash, asf, mpeg, wmv, mov, mp3, wma, ogg en aac.

Internet streams in VLC

Je kunt met deze media player niet alleen overgezette of gedownloade programma's bekijken, maar ook streams via internet. Dat maakt het bijvoorbeeld handig om het te gebruiken als radio. Uiteraard kun je via de vele instellingen ook bijvoorbeeld ondertitels instellen. Je hoeft dus geen enkele functie te missen, die misschien op je gewone dvd-speler wel zit. Kijk je bepaalde series graag of heb je een lijst met favoriete muziek? Dan maak je daar gewoon een speciale afspeellijst voor aan.

VLC media player downloaden en installeren

De VLC Media Player is gratis te downloaden via internet. Na het downloaden kun je het programma installeren. Dit hoef je maar één keer te doen, daarna kun je het automatisch openen. Let wel op eventuele updates; het programma wordt regelmatig verbeterd. Je kunt dan gratis een update downloaden, zodat je er weer maximaal gebruik van kunt maken.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020