Excite

Volg Harry Potter op de voet...

Kijk je ook zo uit naar de première van de nieuwe Harry Potter film vanavond? Harry Potter en de Halfbloed Prins heeft in de Verenigde Staten al heel wat positieve recensies gekregen. We raden je aan ze niet te lezen, want spoilers vind je de laatste dagen overal! Je honger naar Potternieuws kan je beter stillen met een aantal websites, gemaakt door fans, fanatici of de makers.

Mugglenet is de een van de beste websites over Harry Potter. Je kan er non-stop nieuws vinden, vooral op de Engelstalige site (zie vlaggetjes onder de foto's voor de andere talen). De site heeft meer dan 50.000 foto's, bureaubladachtergronden (die je met dit tooltje automatisch kan laten wisselen), informatie over de acteurs, een JKR-encyclopedie, grappige verhaaltjes en nog veel meer.

Meer recent nieuws vind je op The Leaky Cauldron. Ze hebben zeven interviews met de acteurs voor je klaarstaan, maar ook veel nieuwtjes die je verder nergens kan lezen. Het forum en de chatbox zijn ook redelijk uitgebreid, zodat je het rustig over je favoriete tovenaar kan hebben met andere fans.

Raak je soms wel eens in de war van de vele termen en spreuken die in de films en in het boek gebruikt worden? Het Harry Potter Lexicon lost het probleem voor je op. Deze site is in het Engels, maar is al vertaald naar het Frans en het Spaans, mocht dit je interesseren.

Benieuwd wat er na het laatste Harry Potter-boek gebeurt? JK Rowling denkt niet aan stoppen met schrijven... Vorig jaar deed ze een interview met MSNBC waaruit wel het een en ander duidelijk werd. Als je het laatste boek nog niet gelezen hebt, lees je dat beter voor je aan het interview begint.

Afbeelding: FlickrCC

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020