Excite

Voormalige Halo-studio Bungie werkt aan enorm MMO

Bungie, de studio die onder meer verantwoordelijk was voor Halo:Reach, heeft een nieuw project aangekondigd. Volgens hoofd netwerkontwikkeling David Alridge gaat het bedrijf werken aan een enorme MMO actiegame.

MMO, wat staat voor massively multiplayer online, geeft aan dat het spel wordt dat met heel veel mensen gespeeld kan worden. In eerdere berichten werd het project vergeleken met een soort World of Warcraft in de ruimte. Hoewel Alridge deze geruchten ontkent, wilde hij er verder nog maar weinig details over kwijt. We weten we in ieder geval dat de nieuwe game de eerste in een reeks wordt. Activision heeft de uitgeefrechten voor de komende tien jaar en zal dus de belangrijkste sponsor van het project zijn. Voor Halo werkte Bungie nog samen met Microsoft, waar het bedrijf destijds deel van uitmaakte.

Zowel Activision als Bungie hebben een naam hoog te houden als het gaat om het ontwikkelen van games. Er wordt daarom ook hard gespeculeerd naar het onderwerp van de nieuwe games. Er zouden inmiddels screenshots zijn uitgelekt die er op lijken te wijzen dat het gaat om een militaire game. Gamers blijken vooral ook benieuwd naar de opzet van het spel; voor World of Warcraft moet maandelijks betaald worden. Ook andere spellen die online gespeeld worden zijn vaak niet gratis. Ze blijken echter wel bereid te zijn om geld te betalen, als de game ook echt uitdagend is.

Afbeelding: Flickr, gebruiker commorancy

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019