Excite

Vraag het Quora!

Afgelopen maandag is Quora ook voor het grote publiek gelanceerd. De website is bedoeld voor het stellen en beantwoorden van vragen. Het is de bedoeling dat gewone gebruikers elkaar van antwoorden voorzien. Op die manier moeten vragen beantwoord kunnen worden, waarop de zoekmachine meestal geen passend antwoord heeft.

Meestal worden er niet alleen antwoorden gegeven, maar ook meningen, adviezen en aanbevelingen. De website is opgestart door een aantal voormalige werknemers van Facebook. De website is al enige tijd beschikbaar, maar werd toen alleen opengesteld voor een aantal geregistreerde lezers. Nu kan iedereen zich aanmelden.

De website is nu volledig toegankelijk, omdat de oprichters ervan overtuigd zijn dat ze in staat zijn om het kwaliteitsniveau van de site te handhaven, ook als ‘iedereen’ zich aan kan melden. Wel wordt er een slag om de arm gehouden: het is het belangrijkst dat de kwaliteit gewaarborgd blijft en als dat betekent dat er weer een limiet gesteld moet worden aan het aantal geregistreerde gebruikers, dan zal dat gebeuren.

Je kunt je onder meer via Twitter en Facebook registreren voor Quora. Op die manier wordt je identiteit nagekeken en kun je direct netwerken met je vrienden. Eenmaal aangemeld, kun je naar onderwerpen en vragen zoeken. Zit jouw vraag er nog niet bij, stel deze dan zelf en wacht tot iemand anders hier een antwoord op geeft. Natuurlijk kun je ook vragen van anderen beantwoorden.

Afbeelding: Flickr account rndmcnlly

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020