Excite

Vuvuzela-terreur ook op mobiel

De NOS moest het stadiongeluid al zachter zetten en veel mensen kunnen het ding niet meer luchten, maar dat weerhoudt – met name iPhone gebruikers – er niet van om de vuvuzela-terreur door te zetten op de mobiele telefoon. De download met dit geluid vindt wereldwijd gretig aftrek.

Het Nederlandse mediabureau Moblio ontwierp de applicatie speciaal voor het gebruik met iTunes en inmiddels staat het deuntje al op nummer 1 in de download top 10 van Apple. Niet alleen in Nederland, maar ook in maar liefst vijftig andere landen. Volgens de initiatiefnemers is het geluid zo verschrikkelijk, dat het eigenlijk ook wel weer leuk is.

De vuvuzela is een traditioneel Afrikaans instrument dat nog luider klinkt dan een scheidsrechtersfluitje. De toeschouwers in het stadion blazen hier naar hartenlust op, waardoor de wedstrijd voor de meeste kijkers – en dan met name die thuis – verandert in één groot herriefestijn.

De vuvuzela’s zijn dankzij het WK verkrijgbaar in tal van kleuren. Voor Nederland is uiteraard een plastic oranje exemplaar gemaakt. Het stadion kom je nu alleen nog maar in als je vuvuzela niet langer is dan een meter. Anders moet je deze achterlaten bij de ingang. Dit komt omdat met name commentatoren en omroepen geklaagd hebben over de herrie die geproduceerd werd. Verboden zijn de toeters vooralsnog echter niet.

Afbeelding: Flickr account Axel Bührmann

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020