Excite

Wat is een goede printer?

Vraagt iemand: Wat is een goede printer?, dan is het eerste antwoord: 'Dat ligt eraan wat je ermee wilt doen.'

Gebruikersmogelijkheden

Natuurlijk wil je met een printer kunnen printen, dat staat vast. Wat echter niet voor iedereen hetzelfde is, is hoe vaak je dat wil doen en hoeveel je per keer wilt printen. Verder is nog van belang wat je precies wil gaan bedrukken. Zijn dat gewoon papieren printjes of wil je ook teksten op enveloppen of zelfs T-shirts kunnen printen? Kortom: wat zijn je wensen en hoe ga je de printer precies gebruiken?

Welke printer voor welk gebruik?

Inkjetprinter

Zoals gezegd maakt het uit in welke hoeveelheden en hoe vaak je wilt gaan printen. Een inkjetprinter is bijvoorbeeld uitstekend voor thuisgebruik. Hij is relatief licht, past vanwege zijn grootte prima op elk bureau en print ook uitstekend. Zo kun je de meest realistische foto's in kleur afdrukken met een inkjetprinter. Inkjetprinters zijn ook het goedkoopst in de aanschaf. Een groot nadeel is echter dat de inkjetprinter vrij langzaam werkt.

Laserjetprinter

De laserjetprinter is in aanschaf duurder dan een inktjetprinter. Vroeger kochten alleen bedrijven een laserjetprinter. Pas later zakte de prijs dusdanig dat ook consumenten een laserjetprinter konden aanschaffen. Een laserjetprinter is ideaal voor een thuiskantoor. Hij print veel en hij print dat ook nog eens snel. Overigens verdien je wat een laserjetprinter meer kost dan een inkjetprinter op termijn ook terug. De inkt navullen is namelijk relatief goedkoper. Je betaalt opnieuw meer dan bij een inkjetprinter, maar kunt ook relatief veel meer printjes eruit halen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018