Excite

'We Dare' te sexy voor Britten

'We Dare' is een sexy spel speciaal voor de Nintendo Wii. Spelers worden onder meer aangemoedigd om een 'sexy striptease' uit te voeren. Ook komen er 'spanking games' in voor, waarbij de spelers de controller bij elkaar in de broekzak moeten stoppen en er op moeten slaan. Eerder al riep de advertentiecampagne weerstanden op omdat er onder meer foto's van stelletjes werden getoond die voor het spel uit de kleren gingen.

Het spel kreeg ondanks de inhoud een rating van 12+. Dat leidde in het Verenigd Koninkrijk tot boze reacties van politici. Zij riepen winkels op de game uit de schappen te weren vanwege de seksueel getinte inhoud. "We Dare’s beoordeling als 12+ moet gewoon fout zijn", zei een politicus. "Een familievriendelijke console zoals de Wii heeft spellen nodig die nagekeken zijn of ze geschikt zijn voor kinderen."

Voor Ubisoft zijn de boze reacties reden om We Dare maar niet uit te brengen in Groot-Brittanië. Een woordvoerder van het bedrijf liet dit gisteren weten aan The Daily Telegraph. Ook in de Verenigde Staten komt het spel - om dezelfde reden - niet op de markt. De game moet later deze maand wel in de rest van Europa verschijnen.

We Dare werd geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar gevonden omdat de game "niet al te grof taalgebruik, gering geweld tegen menselijk ogende personages, seksuele toespelingen, expliciete seksuele beschrijvingen of afbeeldingen en seksuele houdingen bevat", aldus de organisatie Pan European Game Information (PEGI), die de ratings geeft. Maar volgens Ubisoft is het spel inderdaad voor volwassenen bedoeld. Het bedrijf gaat er nu een 'Parental Discretion Advised'-sticker op plakken om ouders op de inhoud te wijzen.

Afbeelding: Youtube

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020