Excite

Welke webbrowser is geschikt voor jou?

Waar vroeger bijna iedereen Microsofts webbrowser Internet Explorer gebruikte om te surfen op het web, is er tegenwoordig veel meer keus in webbrowsers. De ene webbrowser zal beter aan je verwachtingen voldoen dan de andere. Hieronder worden de voor- en nadelen van Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome, Safari en Opera op een rij gezet.

Internet Explorer

De bekendste webbrowser is natuurlijk Internet Explorer van Microsoft. Een van de voordelen van deze browser is het apart functioneren van de verschillende tabbladen. Als er iets misgaat in een tabblad, blijven de andere tabbladen gewoon werken. Nadeel aan Internet Explorer is dat het niet de snelste browser is.

Mozilla Firefox

De veelgebruikte webbrowser Firefox heeft als voordeel dat er vele add-ons te downloaden zijn, zodat je je browser aan jouw voorkeuren kunt aanpassen. Hoewel Firefox sneller is dan Internet Explorer is ook Firefox niet de beste keus als je op zoek bent naar een snelle webbrowser.

Google Chrome

Een van de nieuwere webbrowsers is Google Chrome. Met Google Chrome kun je onzichtbaar internetten, wat handig is als je voorzichtig om wilt gaan met privégegevens. Ook is Google Chrome een snelle browser. Als je kiest voor deze browser zul je echter wel even moeten wennen, want Google Chrome ziet er anders uit dan eerdere webbrowsers.

Safari

Safari is een webbrowser die op Apple producten standaard wordt meegeleverd. Een voordeel van Safari is dat het zowel op Apple producten als binnen Microsoft gebruikt kan worden. Een minder leuke kant van het gebruik van Safari is dat het niet de meest veilige browser is. Als je veel bestanden downloadt kun je daarom beter een andere webbrowser kiezen.

Opera

Een minder bekende webbrowser is Opera. Voordelen van deze browser zijn dat hij op vele systemen draait (zelfs op Linux) en dat het een erg veilige browser is. Een nadeel van het gebruik van Opera is dat sommige websites niet goed worden weergegeven. Doordat deze browser niet zo bekend is, passen webdesigners hun websites soms niet aan deze browser aan.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020